20 Juli 1992 Sehidi Events Kontakt Biscani Team Impressum

Akcija 100 II

Nakon uspjesno zavrsene Akcije 100 ostali su sljedeci radovi na Dzamiji: Ograda oko Dzamije,uredjanje dvorista i postavljanje lustera.Da bi se zapoceti radovi koje je omogucila Akcija 100 donastavili i Dzamija zavrsila odlucili smo se 01.01.2009 zapoceti Akciju 100 II koja bi za cilj imala prvenstveno zavrsavanje ograde oko Dzamije.

Završimo našu Džamiju

Donatori

Akcija pod imenom "Akcija 100" sa ciljem završavanja Džamije u Bišcanima pocinje 08.10.2007(uoci noci Lejletul-l-kadr). Iz tog razloga pozivamo sve mještane Bišcana i sve ljude dobre volje koji žele da ucestvuju da se ukljuce u ovu akciju.

Novcani prilozi se skupljaju u visini od 100 €.Brojeve Žiro-racuna možete dobiti ako kliknete na sliku"ZIRO-RACUN".Prije toga morate poslati poruku putem Kontakt-Formulara koji se nalazi dole ili na email 100@biscani.eu ili putem SMS da biste dobili kod za ulaz na stranicu.Pošaljite SMS na broj 0049174 8441444 sa porukom "Kod za Akciju 100" i u roku od 24 sata dobice te potrebne informacije za ulaz na stranicu.Informacije možete dobiti i kod Ferida Kadica(tel.0049226149683) i Šefika Mrkalja(tel.00493049783742).Svi oni koji u Bosni žele da uplate svoj prilog mogu to ucinuti kod Mirsada Duratovica.Sva imena donatora bice redovno objavljivana na stranici.
Za sve one koji žele da ucestvuju u akciji a nisu u mogucnosti ucestvovati sa 100 € mogu to ucinuti istim putem.Naravno i oni koji žele da ucestvuju sa više od 100 € su dobrodošli stim da se njihova imena upisuju onda više puta u liste donatora(200 € dva upisa,300€ tri upisa i tako dalje).
Bišcani Team


Selam Biscanci!
Samo kratko da Vam kazem u vezi akcije za Džamiju. Mnogi nemaju pristup internetu, pretezno starija generacija pa se javljaju preko telefona i ujedno podrzavaju akciju. Kazu da je ovo historijska akcija. Kad je u pitanju Dzamija, vrlo vaznog segmenta, simbola u nasim zivotima, nasu nacionalnu prepoznatljivost, nasu vjersku opredjeljenost. Kazemo "Korak po korak", ja bih predlozio samo malo duzi korak da pruzimo, posebno moja generacija, da sto brze napravimo, izgradimo nase simbole i da uzivamo u njima ovo malo zivota sto nam je preostalo. Vjerujem da ce se mnogo nase omladine ukljuciti u ovu Akciju.
Ferid Kadic Žagalo


Dragi Bišcanci i Bišcanke,draga braco i sestre!
Budite vakifi i vakife te uvakifite svoje najmilije koji su preselili na Ahiret. Ne dozvolite da se vase ime ne nadje na spisku ove hairli akcije koju smo pokrenuli radi dovrsenja nase Dzamije. Budite vakifi i vakife u ovom hajratu, jer ce vam mozda to djelo prevagnuti na vagi ljudskih djela i otvoriti vrata lijepog Dzenneta.
Profesor Šefik Mrkalj

Kontakt-Formular

Ime

Prezime

Zemlja

E-Mail

Handy

Vaša poruka